Igor Dodon a vizitat doi agenți economici din raionul Cahul. Ce asigurări au primit aceștia din partea președintelui

Medicii spitalului raional Cahul, care tratează pacienții infectați de COVID-19, au primit Diploma de Onoare din partea președintelui Igor Dodon. Șeful statului se află într-o vizită de lucru în sudul țării și a mers la spitalul raional, pentru a se documenta cu privire măsurile întreprinse în vederea combaterii răspândirii virusului COVID-19.

Igor Dodon a vizitat și doi agenți economici din raionul Cahul și a discutat despre efectele crizei pandemice. Primul a fost fabrica de brânzeturi, care se confruntă cu dificultăți, acumulând datorii față de furnizorii de materie primă și bugetul local. Cel de-al doilea agent economic este specializată în cultivarea cerealelor și a legumelor și se confruntă cu inundații frecvente a semănaturilor din cauza revărsărilor râului Prut. Președintele le-a dat asigurări agenților economici că va oferi ajutor din partea statului.

În cadrul vizitei la Cahul, președintele a mers la doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei – Alexandru Cocoș și Ilia Axionov. Igor Dodon i-a felicitat pe ambii veterani cu ocazia Zilei Victoriei și le-a înmânat Ordinul Republicii.

Tot astăzi, șeful statului a vizitat două familii cu mulți copii din raionul Cahul. Una dintre acestea, familia Frigioi, educă tripleți, iar familia Bîtlan crește patru copii, unul din ei având probleme de sănătate. Igor Dodon le-a adus familiilor daruri și jucării pentru cei mai mici.

Șeful statului a discutat și cu Marcel Cenușă, președintele raionului, despre proiectele de infrastructură din raion. „Am dat asigurări că actuala conducere a țării va acorda tot sprijinul necesar în acest sens”, a subliniat Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.