Igor Dodon a ținut să aprecieze activitatea lui Stoianoglo: Moldova nu a avut deschise careva dosare politice

Liderul socialiștilor și actualul deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon a ținut să reamintească în cadrul unui briefing de presă că Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a ajuns în funcție datorită unei comisii create de către Guvernul Maiei Sandu în anul 2019.

„Vreau să vă amintesc că actualul Procuror General a fost desemnat în calitate de candidat de către o comisie creată de către Guvernul Maiei Sandu în anul 2019. Ei l-au selectat, nu eu(…) Să-i dau acum calificative – bun, rău sau nu bun, cred că nu va fi corect. Propun să analizăm în comparație, din 2009, 2010 încoace, activitatea Procurorilor Generali”, a menționat Igor Dodon.

Mai mult, acesta a ținut să aprecieze activitatea Procurorului General, menționând că pe parcursul ultimelor ani, Republica Moldova nu a avut deschise careva dosare politice.

În același timp, politicianul a refuzat să dea careva calificate activității Procurorului General, menționând că de aceste acțiuni ar trebui să se ocupe cei care au dreptul să o facă conform legii.

„Pot să vă spun că pe parcursul ultimului un an și jumate, din când este în funcție actualul Procuror General, noi nu am avut deschise dosare politice în Republica Moldova. Din contra, au fost închise dosarele și pe numele doamnei Maia Sandu, și pe numele domnului Usatîi, și alte dosare politice. Noi am avut mișcări înainte pe dosarele de rezonanță cum este furtul miliardului și altele. Calificativele să le dea cei care au dreptul conform legii”, a conchis Igor Dodon.

Sursa: sinteza.org

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.