Igor Dodon a discutat cu cineaștii din Moldova despre crearea unui centru de producție cinematografică și difuzare a filmelor

Problemele cineaștilor din Republica Moldova au fost discutate la o ședință cu președintele țării, Igor Dodon. În cadrul întrevederii, Valeriu Jereghi, regizor, producător, ex-director al Centrului Național al Cinematografiei a relatat despre realizările înregistrate în ultimii ani pe dimensiunea producției de film autohton, apreciată cu premii la diferite Festivaluri specializate prestigioase din lume. Reprezentanții comunității cinematografice s-au arătat încrezători în viitorul industriei cinematografice autohtone, în care se conturează mai multe coproducții internaționale.

Totodată, oamenii de cultură au remarcat necesitatea creării unui centru de producție cinematografică și difuzare a filmelor în Republica Moldova, care să întrunească toate condițiile necesare producerii calitative de film.

“M-am pronunțat pentru dezvoltarea artelor în țara noastră și am manifestat deschidere în vederea întreprinderii unor acțiuni concrete menite să contribuie la rezolvarea problemelor existente în domeniul cinematografiei. Consider că această industrie ar putea nu doar să suplinească considerabil bugetul de stat, dar și să aducă plusvaloare imaginii țării noastre peste hotare”, a remarcat președintele Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.