Ian Lisnevschi: Intellect Group are pregătirea necesară pentru realizarea sondajului de tip exit-poll în ziua alegerilor

Datele pe care le va prezenta compania de consultanță și cercetare socio-politică ”Intellect Group” împreună cu asociația ”SPERO” nu pot înlocui datele oficiale pe care le va prezenta CEC. Este declarația directorului companiei ”Intellect Group”, Ian Lisnevschi exprimată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă privind organizarea sondajului de tip exit-poll în ziua alegerilor. Totodată, directorul companiei a făcut o retrospectivă a cercetărilor elaborate de-a lungul anilor.

„Din anul 2015, departamentul de sociologie până în prezent a executat zeci de cercetări sociologice calitative și cantitative. Doar în acest an au fost executate 15 cercetări, din care 3 au fost dedicate pregătirilor de a executa sondaj de tip exit-poll. Sociologii din cadrul companiei au experiență de consultare a exit-poll-urilor în țările vecine, consultantul principal al departamentului de sociologie este Doctor în sociologie. Este într-adevăr un risc, este o responsabilitate, dar fără ele nu poți obține succes.

Și în luna martie curent noi am primit acreditarea de la CEC pentru a executa exit-poll la alegerile parlamentare repetate din circumscripția Hâncești, însă din cauza pandemiei și a riscurilor am decis stoparea executării cercetării. În Republica Moldova ultimul exit-poll a avut loc 10 ani în urmă și acela cu ajutorul specialiștilor străini. Sarcina noastră este să realizăm un sondaj de tip exit-poll de înaltă calitate în țară, primul exit-poll național din ultimii zece ani și unicul realizat de o companie din țară cu forțe proprii”, punctează sociologul.

Ian Lisnevschi a mai subliniat că datele exit-poll-ului nu pot avea caracter juridic pentru a contesta sau confirma datele oficiale prezentate de CEC, ci poartă caracter științific.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.