Huawei va putea lucra din nou cu firme americane

Președintele Trump a anunțat că firmele din SUA vor putea să lucreze din nou cu Huawei, la mai puțin de 2 luni după ce a intrat în vigoare interdicția, transmite stiridinmoldova.md.

La doar câteva săptămâni după ce administrația Trump a numit Huawei o amenintare la adresa securității naționale a Statelor Unite ale Americii, interdicția a fost modificată. Guvernul american era îngrijorat că Huawei strângea informații importante și permitea accesarea lor de către guvernul din China.

În cadrul summit-ului G20 în Osaka, Trump a declarat că „firmele SUA pot să-ți vândă echipamentul companiei Huawei,” fără să intre îin detalii.

Producătorii de cipuri Intel și Xilinx au făcut lobby la guvernul american pentru modificarea restricțiilor impuse Huawei. În 2018, gigantul tech din China a cumpărat cipuri Intel, Qualcomm, și Micron în valoare de 11 miliarde de dolari.

„Aveau o problemă,” a declarat Trump. „Companiile nu erau prea fericite că nu puteau vinde pentru că n-aveau nicio legătură cu ce se întâmplă cu privire la Huawei. Așa că chiar am făcut asta.”

După declarația președintelui, consilierul economic de la Casa Alba, Larry Kudlow a oferit mai multe detalii despre situația actuală a gigantului tech din China. Huawei va rămaâne pe Lista Entitatăților (68 de companii ce au, teoretic, acces restrâns la comerțul cu firmele americane), dar Departamentul de Comerț intenționează să ofere mai multe licențe ce vor permite companiilor din SUA să colaboreze cu firma din China, scrie CNBC.

Comentariile sugerează că noua decizie e o încercare a guvernului american de a mulțumi producătorii de cipuri – ce nu au fost niciodată fericiți cu interdicția – precum și China, scrie Android Authority. Vestea ar putea multțumi fanii dispozitivelor Huawei, ce ar fi pierdut accesul la sistemul de operare Android dacă interdicția nu ar fi fost modificată.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.