Hriţuc: Maia Sandu, a fost folosită drept paravan, pentru a-i permite PSRM-ului lui Igor Dodon să intre pe culoarele puterii

Constituirea alianţei Kozak la Chişinău este un târg est-vest pe care mulți îl justifică prin dezoligarhizare, dar care permite Federaţiei Ruse să-şi facă mendrele în Moldova. De această părere este jurnalistul roman Cristian Hriţuc, într-un articol publicat pe blogul său, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

“S-a făcut, astfel, un târg est-vest pe care mulți îl justifică prin dezoligarhizare. Dar este Plahotniuc mai periculos ca Federația Rusă? Poate fi un om, un oligarh, mai puternic ca un imperiu? Asta este soluția magnifică a vestului. Înlătură un oligarh și bagă în joc ditamai colosul, care într-o noapte poate să își mute trupele din Transnistria 20 de km mai sus, peste Nistru. Că tot au făcut exerciții militare pe Nistru, aproape în fiecare lună, în ultimii ani”, scrie Cristian Hriţuc.

Autorul mai spune că lidera PAS, Maia Sandu, a fost folosită drept paravan, pentru a-i permite PSRM-ului lui Igor Dodon să intre pe culoarele puterii.

“Maia Sandu a fost folosită drept paravan. Dodon a intrat cu încă un pas pe culoarele puterii. Raportul de forțe între est și vest se va debalansa total. Atenție! Lângă Maia Sandu este Andrei Năstase, susținut și sprijinit de doi oligarhi care stau în…Germania. Oricând putem asista la o ruptură între Năstase și Sandu. Cine îi știe pe amândoi, știe că sunt două caractere diferite. Este o relație care are multe vulnerabilități”, notează jurnalistul citat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.