Guvernul vrea să procure vaccin anti-COVID-19 cu derogarea de la lege, pentru a urgenta procesul

Guvernul va procura vaccin anti-COVID-19 cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, pentru a urgenta procesul de vaccinare în masă a populației. Decizia a fost luată la o nouă ședință convocată de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu membrii Guvernului în exercițiu,  urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare și, mai ales, a cazurilor de deces.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a reconfirmat faptul identificării mijloacelor financiare necesare pentru achiziționarea vaccinurilor anticoronavirus, drept urmare a solicitării anterioare a președintelui Parlamentului. Modalitatea procurării acestora urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, unde vor fi invitați prim-ministrul interimar și secretarii de stat ai ministerelor de resort.

Potrivit președintelui Parlamentului. în situația actuală extrem de dificilă este imperativă lansarea cât mai urgentă a vaccinării în masă a populației, pentru a opri valul de pandemie și a preveni o eventuală agravare a stării de lucruri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.