Guvernul va cere băncilor comerciale să amâne pentru o perioadă plățile pentru credite

Guvernul va purta discuții cu reprezentanții băncilor comerciale și le va cere să amâne pentru o perioadă plățile pentru credite. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, după întrevederea cu preşedintele Igor Dodon şi speakerul Zinaida Greceanîi. Totodată, autoritățile pregătesc un set de măsuri pentru a veni în ajutor mediului de afaceri.

“Este clar că vor fi afectați antreprenorii, în special întreprinderile mici și mijlocii. Împărtășesc îngrijorarea oamenilor de afaceri. Am spus și săptămâna trecută că Guvernul pregătește un set de măsuri pentru a veni în suportul businessului. Nu trebuie de speculat, să fim realiști și onești. Noi ca stat nu putem acoperi orice pierdere, daună, situația este excepțională. Vom veni cu măsuri.

Azi vom aveam discuții cu băncile să amâne ratele bancare, plățile, pentru câteva luni, ca presiunea să nu stea pentru cetățenii care achită creditele ipotecare, de exemplu cei cu Prim Casă. O să discutăm și alte subiecte, ce țin de credite”, a declarat Ion Chicu.

În urma declanșării codului roșu de COVID-19, autoritățile au închis toate localurile de agrement, sălile de sport, piețele comerciale. De astăzi, activează doar magazinele alimentare, farmaciile, băncile și stațiile PECO. Măsurile sunt luate pentru a preveni răspândirea coronavirsului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.