Guvernul va acorda susținere financiară suplimentară agricultorilor care au fost afectați de seceta din acest an

Guvernul va aproba măsuri suplimentare de susținere financiară a agricultorilor care au fost afectați de seceta din acest an, paralel cu cele 100 de milioane de lei deja alocate pentru susținerea fermierilor care au înregistrat pierderi din cauza secetei și ploilor abundente din această vară. Premierul Ion Chicu a declarat că acest subiect a fost discutat, luni dimineață, cu președintele Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi.

Șeful Guvernului a declarat că seceta a afectat recolta atât a cerealelor din prima grupă, în special grâul, cât și a celor din grupa a doua – porumbul, floarea soarelui.

”Aveam speranțe legate de cerealele din grupa a doua, dar din păcate și acestea sunt compromise. Am discutat cum vom aloca și bani suplimentari în afară de aceste 100 de milioane. Vom veni cu informația respectivă suplimentar. Avem această posibilitate de aloca bani suplimentari în funcție de gradul de afecțiune”, a spus premierul.

Agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale din acest an vor primi în perioada imediat următoare subvenții de la stat. La inițiativa deputaților PSRM, banii for fi utilizați din cele 100 de milioane de lei alocate suplimentar în Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural, în urma asumării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, la inițiativa deputaților PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.