Guvernul nu analizează acordarea unor compensații cetățenilor în contextul preconizatelor majorări de prețuri la energia electrică

Guvernul nu analizează la etapa actuală acordarea unor compensații cetățenilor în contextul preconizatelor majorări de prețuri la energia electrică. Premierul Natalia Gavrilița a declarat, la un post privat de televiziune, că bugetul deja suportă cheltuieli pentru pachetul de compensații la consumul gaze naturale și energie termică.

”Întâi trebuie să vedem care vor fi aceste tarife și să facem anumite analize să vedem dacă putem acorda compensații și pentru electricitate. Sperăm să nu ajungem acolo. (…) În Moldova, tariful este de două ori mai jos decât în Ucraina, este mai mic și ca în alte țări. Noi atunci când analizăm necesarul de compensații ne uităm la creșterea tarifelor, cum asta afectează diferite categorii de populație și agenții economici și deja decidem”, a spus premierul.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a prezentat propriile calcule pentru majorarea tarifelor la energia electrică. Potrivit proiectelor ANRE, consumatorii deserviți de Premier Energy ar urma să plătească un tarif de 1,92 de lei pentru un kWh, iar cei deserviți de FEE Nord – 2,25 de lei pentru un kWh.
La începutul anului, Premier Energy a depus o cerere la ANRE prin care cere majorarea tarifului de la 1,51 de lei la 2,78 de lei pentru consumatorii casnici. FEE Nord a solicitat o majorare de la 2,04 lei la 3,06 lei pentru un kWh.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.