Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care se instituie funcția de Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor

Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care se instituie funcția de Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor. Rolul ombudsmanului pentru drepturile antreprenorilor va consta în asigurarea respectării drepturilor şi intereselor legitime ale agenților economici.

Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor va asista agenții economici în contracararea abuzurilor comise, în special, de autorități și instituții publice, precum și să elimine carențele din cadrul normativ.

Premierul Ion Chicu a declarat că această doleanță a businessului era prezentă pe agenda discuțiilor la fiecare întrevedere.

”Suntem deciși să punem în aplicare această lege, începând cu 01 ianuarie 2021, astfel ca businessul să aibă un grad de protecție mai mare, inclusiv în raport cu birocrații”, a spus Chicu.

Ministrul Economiei, Sergiu Railean, a precizat că asistența care va fi acordată agenților economici va duce la scăderea cheltuielilor pentru desfășurarea afacerii și la creșterea veniturilor.

Ombudsmanul pentru drepturile antreprenorilor va fi numit de Parlament și va activa în mod autonom față de Avocatul Poporului și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.