Guvernul a alocat bani pentru procurarea costumelor de protecție pentru medicii implicați în lupta cu COVID-19

Guvernul a decis alocarea a 5,8 de milioane de lei pentru necesitățile destinate luptei cu COVID-19. Banii sunt prevăzuți din Fondul de intervenție al Guvernului.

Astfel, 5,4 milioane de lei vor fi alocați Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru procurarea combinezoanelor de protecție. Este vorba despre 51428 de costume a câte 105 lei fiecare. 

Pentru acordarea a câte 16 mii de lei persoanelor angajate în sistemul medical, care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, Guvernul a alocat 464 de mii de lei.

„Prin această hotărâre noi redirecționăm resursele financiare adunate la contul ministerului finanțelor, cu donații oferite cu multă generozitate de cetățeni și le mulțumesc mult pentru acest gest. Până acum s-au adunat aproape 13 mln lei pe acest cont și ele sunt incluse în Fondul de Intervenții a Guvernului”, a precizat premierul Ion Chicu. 

La propunerea președintelui Igor Dodon, Comisia pentru Situații Excepționale a decis acordarea indemnizațiilor unice personalului medical din instituțiile de stat care s-au infectat cu Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.