Grupul Candu a decis să afle dacă fostul procuror general interimar a fost desemnat legal în această funcție

Grupul Candu, în spatele căruia ar sta oligarhii Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, au decis să afle dacă fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, a fost desemnat în această funcție legal. O sesizare în acest sens a fost depusă la Curtea Constituțională de un grup de deputați, printre care Andrian Candu, Serghei Sîrbu și Vladimir Cebotari. Sesizarea va fi examinată la CC pe 21 mai 2020.

Autorii canalului de Telegram “Lusrația” scriu că prin această decizie se dorește destabilizarea instituției Procuraturii Generale.

“Se pare că, declarațiile făcute recent de către Procurorul General, potrivit căror beneficiar al fraudei din sistemul bancar se face Vlad Plahotniuc, au generat lamentări pentru eminențele cenușii, pentru păpușari, dar și pentru „scriitorii” de serviciu ai regimului oligarhic, iar celor ce le „ardea” dorsala nu le mai ajută nici detașamentul de pompieri”, este menționat în mesaj.

Totodată, autorii postării scriu că magistrații “Înaltei Curți” au devenit tot mai căutați și invitați la discuții informale de către politicienii refugiați și tentaculele lor din Chișinău”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.