Greceanîi va participa la cel de-al 13-lea Summit al femeilor președinți de Parlament din țările membre ale Uniunii Interparlamentare

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va veni cu un mesaj în fața participanților la cel de-al 13-lea Summit al femeilor Președinți de Parlament din țările membre ale Uniunii Interparlamentare (UIP).

La eveniment vor fi discutate și identificate acțiuni necesare pentru intensificarea egalității între bărbați și femei, în contextul celei de-a 25-a aniversări a Declarației și a Platformei de acțiune de la Beijing. Agenda este concentrată pe schimbările climatice, abilitarea economică și incluziunea financiară a femeilor, combaterea și prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor.

Summit-ul femeilor speakeri este organizat de UIP în colaborare cu Parlamentul Austriei și Organizația Națiunilor Unite și se desfășoară pe 17-18 august în regim de teleconferință. Forul precedă Cea de-a 5-a conferință mondială a Președinților de Parlament, care va avea loc pe 19-20 august curent.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.