Germania, Lucrătorii din transportul public au declanşat grevă

Lucrătorii din transportul în comun din Berlin, inclusiv cei de la metrou, au declanşat duminică noaptea o grevă de o zi, în sprijinul revendicărilor salariale şi privind programul de lucru, transmite stiridinmoldova.md.

„Greva de avertisment a început (n. red. – luni) la ora 03:00 a.m., conform planificării”, a anunţat un reprezentant sindical. Negocierile între autoritatea de transport public din Berlin (BVG) şi sindicate s-au întrerupt joia trecută.

În capitala germană nu circulă metroul, tramvaiele şi majoritatea autobuzelor. Protestul nu a afectat şi serviciul feroviar subteran pentru suburbii. Autorităţile au organizat servicii suplimentare pentru a compensa efectele grevei, dar au comunicat că trenurile sunt mai pline ca de obicei.

Un purtător de cuvânt al taximetriştilor berlinezi a declarat unui post de radio local că serviciile de taxi sunt deosebit de solicitate.

Grevele de avertisment, de scurtă durată, sunt o tactică uzuală a sindicatelor germane, înaintea grevelor generale, arată DPA.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.