Gafă de proporții! Maia Sandu la discuția cu Merkel, prezentată drept angajat al ministerului de Externe al Germaniei

Gafă de proporții a protocolului președintelui Republicii Moldova. În timpul întrevederii cu Angela Merkel, Cancelarul federal al Republicii Federale Germania, Maia Sandu a fost prezentată drept angajatul Ministerului de externe al Germaniei. Cel puțin asta reiese din plăcuța instalată în fața președintelui.

Din fotografiile de la eveniment, care au fost făcute publice de către Președinție, vedem că în fața Maiei Sandu și a Angelei Merkel stă câte o plăcuță, pe care este indicată funcția fiecărui participant la discuție. În fața cancelarului german era inscripția în limba engleză „federal chancellery”.

În fața Maiei Sandu însă, se afla o plăcuță cu inscripția în limba germană „auswaertiges amt (ich)”, în traducere din limba germană este Biroul de externe sau și Ministerul de externe al RFG.

Președinția deocamdată nu a venit cu o explicație în acest caz.

Share this Post!

Related post

1 Comment
  1. […] Precizăm că o altă gafă de proporții a fost comisă de către protocolul Maiei Sandu în timpul discuțiilor online dintre președintele Republici Moldova și cancelarul german, Angela Merkel. În fața Maiei Sandu a fost pusă o plăcuță pe care este scrisă funcția “reprezentat al ministerului de Externe al Germaniei”. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.