Furculiță: Sper că președintele va promulga inițiativa privind achitarea facturilor la lumină pentru consumatorii casnici

Inițiativele sociale lansate de către deputații PSRM în actualul Legislativ, dar care nu au fost promovate, vor fi implementate în viitorul Parlament. Despre aceasta liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat la postul de televiziune NTV Moldova.

“Nu vor fi aplicate majorările la salarii cu 40% pentru medici, fiindcă era în prima lectură. Problematic rămâne subiectului BAC-ului și o serie de proiecte cu caracter social, care nu au fost promovate. Să fie pe seama celor, care au procedat astfel. De ce nu se putea organiza încă o ședință a Parlamentului ca să fie votate aceste inițiative. Noi vom merge la cetățeni și le vom explica. Marea majoritate din acele inițiative care nu am reușit acum să le facem, le vom implementa în viitorul Parlament”, a declarat Furculiță.

Parlamentarul regretă că nu s-a reușit soluționarea problemei muncitorilor de la Calea Ferată. Totodată, Furculiță speră că președintele țării Maia Sandu va promulga inițiativa legislativă potrivit căreia statul va achita facturile la lumină pentru consumatorii casnici, pentru o perioadă de două luni.

“Energia electrică gratuită va avea loc, a trecut de 2 lecturi, rămâne Președintele să o promulge. Sper că doamna președinte va menține această inițiativă pentru a ajuta cetățenii”, a mai spus Furculiță.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.