Frontiera: Un ucrainean a rămas fără mașină

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Lipcani au reținut un mijloc de transport cu plăcuțele de înmatriculare lituaniene care, în urma verificărilor s-a stabilit că ar fi radiat din circulație. Conducătorul auto, cetățean ucrainean nefiind în cunoștință de cauză despre cele depistate a făcut cale întoarsă spre Chișinău apelând la serviciile de taximetrie.

În seara zilei de ieri 28 ianuarie curent s-a apropiat la linia de control un autoturism de model Volkswagen Touran pentru a i se autoriza ieșirea din țară. Șoferul în vârstă de 33 de ani a prezentat actele de călătorie eliberate de autoritățile din Ucraina, iar pentru mașină documentul perfectat în țara de origine.

Acționând în baza analizei de risc și a informației operative polițistul de frontieră a efectuat verificări suplimentare în urma cărora s-a stabilit că mijlocul de transport sus menționat figurează ca fiind eliminat din baza de date oficială. Motiv pentru care a dispus plasarea acestuia la SPF Lipcani până la examinarea și soluționarea completă a cazului dat.

Audiat, ucraineanul a comunicat că nu cunoaște nimic despre fapta respectivă ceea ce nu-l dispensează de amenda contravențională conform art. 229 al (1) al CC al RM. După semnarea procesului verbal acesta și-a solicitat un taxi pentru a ajunge în Chișinău, însă va fi rechemat pentru elucidarea incidentului.

Share this Post!

Related post

0 Comment