Frontiera de stat: Bunuri în valoare de cca 50 mii lei

În cadrul unor acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii transportului ilegal de bunuri la frontiera de stat, echipa mobilă a Direcției regionale EST, în comun cu ofițerii de investigații, au reținut un lot de mărfuri valorificat la o sumă de aproximativ 50 000 lei, fără acte de proveniență.

În data de 4 februarie curent, la ieșirea din satul Palanca, r-ul Ștefan Vodă, polițiștii de frontieră au oprit în trafic pentru efectuarea controlului de rigoare un Mercedes Viano, cu numere de înmatriculare moldovenești. În urma verificării fizice a mijlocului de transport, sub scaune și în compartimentele laterale ale vehiculului, inspectorii de frontieră au depistat 1.038 articole de lenjerie intimă pentru femei. Atât șoferița, cât și pasagera aflată în mijlocul de transport, nu au putut prezenta acte de proveniență a mărfii transportate, în acest sens marfa a fost ridicată și depozitată la sediul Direcției regionale EST, unde va fi expusă evaluării. Din declarațiile tinerei de 36 de ani, care conducea microbuzul, s-a dovedit că marfa urma să ajungă pe piața neagră din R. Moldova, cu scop de comercializare.

În continuare, cazul este cercetat sub toate aspectele, în vederea stabilirii elementelor unei infracțiuni penale sau contravenționale, cu ulterioare atrageri la răspundere a persoanelor care se fac vinovate.

Share this Post!

Related post

0 Comment