Franța: Au fost arestate cinci persoane, în legătură cu Târgul de Crăciun

Poliţia franceză a arestat marţi cinci persoane în Alsacia în legătură cu atacul, soldat cu cinci morţi, care a avut loc la 11 decembrie la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, au confirmat marţi surse judiciare, transmite stiridinmoldova cu referire la agerpres.ro.

Plasate în arest preventiv, cele cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie care ar fi membri ai aceleiaşi familii, sunt suspectate că i-au oferit autorului atacului, Cherif Chekatt, revolverul pe care acesta l-a folosit în incident, au relatat revista Le Point şi alte media franceze.

În vârstă de 29 de ani, Cherif Chekatt a fost împuşcat mortal de poliţie la 13 decembrie după o urmărire de două zile. El a atacat trecători cu un revolver şi cu un cuţit, omorând cinci persoane în zona unde era Târgul de Crăciun.

El este suspectat de poliţiştii din direcţia antitero că şi-a procurat arma de foc cu câteva zile înainte de a comite fapta. Ar fi vorba de un revolver de 8 mm datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Cherif Chekatt avea un lung cazier pentru fapte ilegale fără legătură cu terorismul şi a fost pus pe lista de monitorizare privind securitatea după ce angajaţi ai închisorii au observat cum el a încercat să răspândească idei extremiste cât timp s-a aflat în detenţie.

Investigatorii au descoperit apoi o înregistrare video în care el jură credinţă grupării extremiste Stat Islamic, care a revendicat atacul.

Atacul a fost al treilea incident terorist soldat cu victime din Franţa în 2018. Alte cinci persoane au fost ucise în două incidente separate.

Share this Post!

Related post

0 Comment