Fracțiunea PAS nu susține proiectul deputaților socialiști de reducere a salariilor deputaților

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate nu susține proiectul deputaților socialiști de reducere a salariilor deputaților. Deputatul PAS, Mihai Popșoi a spus că fracțiunea din care face parte ar putea să susțină acest proiect, însă înaintează condiții.

Deși proiectul PSRM prevede expres reducerea salariilor deputaților din Parlament, cei din PAS doresc vor să ceară reducerea cheltuielilor pentru instituția prezidențială.
Deputații socialiști propun ca valoarea de referință pentru calcularea salariilor deputaților să fie de 1000 de lei și nu de 1300 de lei, cum prevede Legea bugetului de stat pentru anul în curs. Aceasta înseamnă reducerea, în medie, cu 4 mii de lei a salariilor parlamentarilor.

Deputații PSRM susțin că inițiativa are drept scop ”lichidarea discrepanțelor salariale ale aleșilor poporului în raport cu alți angajați din domeniul public, precum cei din sfera socială, învățământ, sănătate, agricultură și asigurarea unei vieți mai bune pentru cetățeni”.

”Având în vedere că ne-am asumat responsabilitatea de a continua reformele în derulare din domeniile protecție socială, sistemul educațional, sănătate, ordine publică și justiție, considerăm că în prezent majorarea salariilor deputaților este inoportună”, susțin deputații PSRM.

Inițiativa socialiștilor de reducere a salariilor deputaților a fost susținută și de către președintele țării, Igor Dodon.
Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.