FOTO // Una dintre prioritățile lui Igor Dodon pentru al doilea mandat la funcția de președinte al țării este restabilirea statutului Academiei de Științe a Moldovei

Una dintre prioritățile lui Igor Dodon pentru al doilea mandat la funcția de președinte al țării este restabilirea statutului Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) ca forum de cercetare științifică și educație culturală a țării. Despre aceasta candidatul la prezidențiale a discutat astăzi cu membrii AȘM.

Igor Dodon a menționat că un prim pas deja a fost făcut prin prezentarea, în 2019, unei inițiative de modificare a Codului pentru Știință și Inovare. Proiectul are avizul favorabil al mai multor comisii parlamentare și urmează a fi aprobat de Legislativ.

”Cunosc problemele cu care se confruntă mediul academic din țara noastră și le voi soluționa. I-am asigurat pe academicieni de tot sprijinul echipei noastre în implementarea proiectelor menite să asigure modernizarea și reformarea Academiei de Științe”, a declarat Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.