FOTO // Președintele țării a decorat doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei cu Ordinul Republicii

Președintele țării, Igor Dodon, i-a felicitat pe doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei cu ocazia Zilei Victoriei.

Veaceslav Peremitin, în vârstă de 96 de ani, a fost telefonist pe front, a participat la luptele pentru eliberarea Caucazului de Nord, Ucrainei, Moldovei, Belarusului, Ungariei, Austriei, Cehoslovaciei. A fost decorat cu numeroase distincții: ordinul „Drapelul Roșu de Luptă”, „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul I, medaliile „Pentru Vitejie”, „Pentru Merite Militare”, „Pentru Apărarea Caucazului” și altele.

Nina Cleaevscaia, în vârstă de 95 de ani, în perioada războiului a fost sergent superior în serviciul medical, a mers din Rusia pînă în Polonia și Germania. A fost decorată cu Ordinul „Steaua Roșie”, două medalii „Pentru Merite Militare”, medalia „Pentru eliberarea Varșoviei” și „Pentru capturarea Berlinului”.

“Pentru merite înalte față de stat le-am înmânat ambilor veterani distincția supremă a statului nostru – Ordinul Republicii. Le-am exprimat recunoștință pentru contribuția în victoria asupra fascismului, i-am felicitat cu ocazia sărbătorii, dorindu-le sănătate și liniște sufletească”, a scris președintele pe Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.