FOTO // Povestea din spatele fotografiei cu singurul supraviețuitor

Fotografia unicului supraviețuitor de pe o barcă cu migranți stând pe ambarcațiunea răsturnată în mijlocul mării, în largul coastei din Florida, a devenit virală pe internet. Din 40 de persoane ce se aflau în barcă, doar un bărbat a supraviețuit, care a povestit cum s-a întâmplat totul, scrie Digi24.ro.

Supraviețuitorul este Juan Esteban Montoya în vârstă de 22 de ani, originar din Columbia. Montoya, salvat marți, 25 ianuarie după ce a petrecut ore lungi în singurătate, a spus că a plecat din Bahamas în dimineața de duminică, împreună cu alte 40 de persoane. Călătorea împreună cu sora lui mai mică, María Camila, care a dispărut și ea în urma naufragiului.

migrant-florida

Autoritățile au fost alertate marți, după ce o navă comercială l-a localizat pe bărbatul suit pe fundul bărci. 

Managerul de operațiuni al companiei de transport maritim Signet din Florida a declarat pentru BBC Mundo: 

„La 8:05 l-am adus la bord și a fost ajutat imediat, pentru că era deshidratat. I-am dat apă și de mâncare. Era foarte slăbit și speriat. Ne-a spus că în barca lui se aflau în total 40 de oameni, inclusiv el, și că, după ce au părăsit Bimini, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au călătorit patru ore, după care a venit furtuna, iar barca s-a răsturnat”.

Aproximativ 20 dintre oameni ar fi rezistat ore întregi agățați de rămășițele carenei, a povestit Montoya echipajului.

Căpitanul Jo-Ann Burdian, comandantul Gărzii de Coastă, secția Miami, a declarat într-o conferință de presă că incidentul a avut loc pe o rută obișnuită de trafic cu migranți din Bahamas în sudul SUA.

 Paza de Coastă a SUA a recuperat cinci cadavre din mare, după care a pus capăt căutărilor, pentru că zona în care ar trebui să se desfășoare acestea era periculoasă.

Incidentele cu nave pline cu oameni nu sunt neobișnuite în apele din largul Floridei. Multe dintre cazuri implică migranți din Cuba și Haiti care încearcă să ajungă în SUA.

Marți – în aceeași zi în care autoritățile au aflat despre nava răsturnată – Garda de Coastă a interceptat 191 de cetățeni din Haiti în apele de lângă Bahamas. Cu câteva zile înaite, 88 de cetățeni din Haiti au fost găsiți într-o navă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.