FOTO // Moldova a primit un lot de ajutor umanitar din Turcia

La Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat astăzi un avion care ne-a livrat un lot medical din Turcia. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon.

“În baza unor înțelegeri personale pe care le-am obținut după dialogul telefonic recent cu Președintele Recep Tayyip Erdoğan, guvernul Turciei a transmis țării noastre, gratuit, un lot important de ajutoare umanitare.

Este vorba de zeci de mii de măști, de combinezoane, mii de ochelari de protecție, mănuși și alte mijloace de protecție.

Exprim recunoștință conducerii Turciei pentru deschidere și disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova în situația în care această țară, la fel ca și toate celelalte state, luptă contra răspîndirii coronavirusului de tip nou.”, se arată în mesajul președintelui.

Săptămâna trecută, la Chișinău a ajuns și ajutorul umanitar din China. Lotul de 53 de tone de utilaje medicale, echipament și teste pentru COVID-19 a fost transportat cu un avion, pus la dispoziția țării noastre de către Federația Rusă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.