Fost deputat: Tactica Platformei DA duce la autodistrugere

Moțiunea de cenzură împotriva cabinetului de miniștri condus de către Ion Chicu a eșuat, iar acest lucru era evident de la bun început. În opinia fostei deputate Stela Jantuan, rezultatul exercițiului care a avut loc în Parlament luni, 20 iulie, se știa încă din momentul în care demiterea actualului Guvern și numirea altui guvern urma să fie făcută cu ajutorul deputaților din Partidul Politic Șor, transmite stiridinmoldova.md cu referire la IPN.

„Ei au avut un scop, să ridice ratingul liderului Platformei DA. Vedem că în sondaje acesta a căzut foarte mult. Uitați-vă ce a ieși în urma acestui plan prost gândit. Într-un final, în urma acestui vot eșuat împotriva Guvernului, sper că Platforma DA s-a vaccinat împotriva covid-ului moldovenesc și vor înțelege că nu se pot așeza la masă, cerând un vot fără condiționalități. Aceasta este o tactică care duce la autodistrugere”, a declarat Stela Jantuan în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” la postuul de televiziune TV8.

Stela Jantuan afirmă că matematica votului împotriva Guvernului Ion Chicu s-a bazat pe voturile deputaților din Partidul Șor, iar cei din PAS, sub presiunea politică și a presei afiliate au semnat moțiunea.

Analistul politic Corneliu Ciurea afirmă că în urma eșecului privind moțiunea de cenzură, Platforma Demnitate și Adevăr a avut de pierdut cel mai mult pentru că a insistat prea mult pe demiterea Guvernului.

„Întrebarea este dacă au pierdut ei sau nu? Într-adevăr, din toată opoziția, Platforma DA și-a dorit cel mai mult schimbarea situației. Ei au sperat și pe ajutorul geopolitic al unor vecini și au planificat totul destul de serios. Ei ar fi reușit dacă la sfârșitul săptămânii trecute ar fi găsit unii deputați care se clatină. Jocul a meritat”, a adăugat Corneliu Ciurea.

Moțiunea de cenzură înregistrată de Platforma DA nu a fost susținută de majoritatea deputaților în ședința Parlamentului de luni, 20 iulie 2020. Pentru demiterea Guvernului au votat 46 de deputați, fiind necesare cel puțin 51 de voturi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.