Fondatorul mărcii britanice Ted Baker a demisionat în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală

Ray Kelvin, fondatorul şi directorul general al mărcii britanice de pret-a-porter Ted Baker, a demisionat luni, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, a afirmat compania într-un comunicat, transmite stiridinmoldova.md citat de AFP.

În decembrie 2018, Kelvin intrase în concediu fără plată în urma unei serii de acuzaţii de hărţuire, care descriau cum Baker îşi îmbrăţişa forţat angajatele, le cerea să îi facă masaj sau să i se aşeze pe genunchi.

„În lumina acuzaţiilor aduse împotriva sa, Ray a decis că este în interesul companiei să demisioneze, astfel încât aceasta să poate merge mai departe”, a declarat directorul executiv, David Bernstein.

Respingând acuzaţiile, Kelvin a estimat că totuşi demisia este „soluţia corectă”.

„Aceste ultimele luni au fost foarte dificile, însă în prezent vreau să îmi iau timp să discut cu familia mea despre ceea ce va fi următoarea mea aventură”, a precizat el.

În cadrul companiei a fost creat un comitet, cu participarea unei firme de avocaţi, pentru a ancheta acuzaţiile formulate împotriva lui Baker.

„El obişnuia să ia oamenii în braţe, mai degrabă decât să le strângă mâna”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un angajat al Ted Baker pentru BBC, descriind „îmbrăţişările forţate” ale designerului, “atât de lungi încât deveneau stânjenitoare”, după cum a explicat el.

„Nu era nimic fundamental în neregulă cu aceste îmbrăţişări, dar disconfortul provenea din ceea ce le însoţea: comentarii personale nedorite, sărutări pe obraz, mângâieri pe gât. Şi asta în special cazul femeilor”, a adăugat el.

Potrivit companiei, Ray Kelvin „nu va avea dreptul la niciun fel de salariu sau beneficii sociale” după demisia sa. El va fi înlocuit de Lindsay Page, care i-a preluat deja funcţiile din decembrie.

Listată pe Bursa de Valori din Londra, compania Ted Baker, creată în 1988, dispune în prezent de 544 de magazine – potrivit datelor publicate în august – dintre care 201 în Marea Britanie, 110 în Europa şi 108 în America de Nord.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.