Filat despre fraudarea alegerilor: Este o simplă pregătire a terenului, că uite dacă eu voi pierde, atunci a fost falsificat. Așa nu e corect, trebuie de jucat cinstit

Isteria lansată de PAS și Maia Sandu despre fraudarea alegerilor prezidențiale este lipsită de sens. Astfel, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate pregătește o justificare în fața susținătorilor săi, după ce va pierde scrutinul. Opinia a fost expusă de președintele PLDM, Vlad Filat, la postul de televiziune TVC21.  

„Eu, dacă să fiu sincer, nu înțeleg anumite lucruri: alegerile încă nu au început, fapte reale pentru astfel de acuzații nu există, dar deja se vorbește despre falsificare. Eu cred că cel mai bine e să nu strigi despre falsificare, dar să faci tot ce este posibil pentru a nu admite acest lucru: să ai observatori, să monitorizezi situația, să sesizezi organele competente, să contești, când e cazul, dacă este nevoie de strigat, da, să strigăm… Dar dacă este o simplă pregătire a terenului, că uite dacă eu voi pierde, atunci a fost falsificare, atunci asta nu e corect. Trebuie să jucăm cinstit”, a declarat Filat.

Totodată, fostul premier spune că are mai multe așteptări de la partidele pro-europene.

„Eu am așteptări de la partidele pro-europene, care pot colabora între ele și care pot să nu arunce pietre unii în alții. Dar așa, noi nu dăm mâna (p.r. cu Dodon), după care o dăm, spunem că nu votăm împreună (p.r. cu PSRM), după care investim un Guvern comun”, a mai spus Vlad Filat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.