Festivalul de teatru contemporan „draMA”, desfășurat la Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale”

Scopul Festivalului de teatru contemporan este să promoveze dramaturgia contemporană maghiară și română, să asigure spațiu și posibilitate ca teatrele invitate să se întâlnească și să se accentueze apartenența lor la un limbaj teatral universal. Această întâlnire, ajunsă la cea de-a 11-a ediție, stimulează cu succes posibilele colaborări și interferențe între teatrele participante. Evenimentul se ține în perioada 16-21 septembrie 2019, transmite Breaking News.

Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău va participa în acest festival cu spectacolul „MIGRAAAANȚI SAU PREA SUNTEM MULȚI PE NENOROCITA ASTA DE BARCĂ” de Matéi Visniec, regie artistică Sandu Grecu, pe 18 septembrie 2019, la Odorheiu Secuiesc, România.

„Sunt 1,2 milioane de persoane care au venit din Orientul Apropiat, au trecut marea și au venit în Europa. Europa, de la al Doilea Război Mondial încoace, niciodată nu a fost confruntată cu un astfel de flux de imigranți. Am cules lucruri uluitoare despre ce se întâmplă în cursul traversărilor respective și am dat, la un moment dat, peste o poveste care mi s-a părut și ea demnă de a fi tratată într-o piesă”, spune Matéi Visniec, dramaturg, despre spectacol.

„Având la dispoziție un text dramatic atât de actual, incitant, valoros sub toate aspectele, am muncit cu multă pasiune și dăruire asupra acestui spectacol – premieră absolută în spațiul românesc (România, Moldova). Cu siguranță, e o lucrare teatrală neordinară ca stilistică scenică, dar și ca mesaj artistic, publicistic, filozofic, abordând o temă deosebit de stringentă a lumii contemporane. Ne dorim ca acest spectacol să aibă impactul scontat asupra publicului, constituind un veritabil eveniment teatral în arealul românesc”, spune regizorul Sandu Grecu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.