Fake-news lansat de presa afiliată PAS, precum că fostul șef al statului ar fi vizat în mai multe controale privind integritatea

Controlul averii pe numele lui Igor Dodon a fost inițiat în anul 2020. Un alt control pe numele acestuia este pe incompatibilitate de funcție, este precizarea pentru ANI, fiind combătut fake-news-ul lansat de presa afiliată PAS, precum că fostul șef al statului ar fi vizat în mai multe controale privind integritatea.

“Alte dosare pe avere, așa cum a interpretat presa nu sunt, căci nu-i posibil asta, având în vedere că deja este într-un control al averii, așa că nu pot fi 7 dosare simultan. Rog, și as aprecia sa faceți redactările de rigoare”, este mesajul Mariei Dastic, purtătorul de cuvânt al ANI.

În pofida acestei precizări, mai multe portaluri de știri, în special cele afiliate PAS și Maiei Sandu, nu și-au corectat știrile și nici nu au publicat erate.

Amintim că Ambasada SUA la Chișinău finanțează mai multe proiecte care ar trebui să combată știrile false din mediul online moldovenesc, dar acestea sunt pasive în privința fake-urilor și abaterilor jurnalistice în privința PSRM sau Igor Dodon. Pe de altă parte, aceleași organizații sunt foarte active atunci când în mediul online apar știri negative despre Maia Sandu și/sau PAS.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.