Expert politic: Usatîi a utilizat informații secrete din ancheta Procuraturii

Anunțul lui Renato Usatîi precum că s-ar duce în Turcia să-l aducă pe Vlad Plahotniuc procurorilor din Moldova pune în discuție inițierea unui dosar penal, or răpirea unei persoane este o infracțiune care se pedepsește conform legii. Este opinia expertului politic Andrei Ilașciuc, exprimată pentru Politics.MD.

„Procuratura Generală trebuie să-l cheme pe Usatîi și să-l întrebe de unde a aflat aceste informații. Ce-i cu toată scamatoria asta de a pleca peste hotarele Republicii Moldova pe teritoriul altui stat pentru a-l reține pe Plahotniuc. Aici este vorba de dosar penal deja, cel puțin răpirea unei persoane, nemaivorbind de faptul că nimeni nu este în drept, înafară de organele competente, să se ocupe de așa lucruri. Și admit că R.Moldova s-ar fi putut trezi în miezul unui scandal internațional”,

Mai mult decât atât, analistul afirmă că liderul Partidului Nostru a obținut și a utilizat informații care prezintă încălcarea secretului anchetei.

„De asemenea, în cazul în care informația se va adeveri atunci Procuratura trebuie să stabilească dacă îi vorba de o singură scamatorie electorală a candidatului concurent sau este o acțiune premeditată cu scopul de a-l ajuta pe Plahotniuc să fie extrădat. În dependență de aceste lucruri, va urma și răspunderea penală a cetățeanului Renato Usatîi”,

Amintim, că Procuratura Generală a cerut Turciei extrădarea oligarhului fugar, Vlad Plahotniuc, vizat în mai multe dosare în Republica Moldova. Anunțul PG a venit la o zi după ce Renato Usatîi a anunțat că se duce, cu mașina sa, în Turcia să-l aducă pe Plahotniuc procurorilor din Moldova, transmite hotnews.md.

Totodată, astăzi MAI a dat un comunicat în care a condamnat „acțiunile iresponsabile ale unor politicieni, care încearcă să compromită procesul de extrădarea a lui Vlad Plahotniuc”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.