Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Expert: La nicio lună de activitate, noua guvernare deja a călcat prin străchini - Știri din Moldova

Expert: La nicio lună de activitate, noua guvernare deja a călcat prin străchini

Noua guvernare de dreapta se discreditează cu propriile mâini. De această părere este analistul politic Dionis Cenușă. Expertul susține că majoritatea PAS, alături de președintele Maia Sandu și Guvernul Gavrilița, au început cu stângul să conducă țara, iar dacă o vor continua tot așa opoziția practic nu va avea ce face.

Politologul critică, într-o postare pe pagina sa de socializare, lipsa de transparență și repeziciunea cu care majoritatea de dreapta schimbă legile în domeniul justiției în scopul de a subordona sistemul, justificările stângace și absolut necompetente ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, referitor la casa nedeclarată a premierului Natalia Gavrilița.

”Este totalmente inadmisibil ceea ce declară Ministrul Justiției Litvinenco în legătură cu casa de milioane nedeclarată de Premierul Gavriliță. Adică dacă legea nu le convine lor și le creează probleme, atunci aceasta este strâmbă? Legile nu se fac pe potriva gustului politic al politicienilor, ci ca să servească interesului public.

Nu a trecut nicio lună, iar noua guvernare deja a călcat prin străchini: 1) casa de milioane nedeclarată de Premierul Gavriliță; 2) încercarea de a institui o mașinărie de votare în parlament încălcând prevederile transparenței; 3) tentativa de supune politic procuratura; 4) intenția de a alege directorul CNA fără concurs.

Eu am fost printre puținii care a criticat dur decizia anticonstituțională a Președintelui Sandu câteva luni în urmă și voi face același lucru în cazul majorității parlamentare și a noului guvern. Cu putere vine și responsabilitatea. Iar în actul guvernării nu există loc pentru aroganță.

Ministrul Litvinenco ar trebui să se abțină de la comentarii care îl discreditează pe el și pe colegii lui din guvern și parlament. Premierul Garvriliță trebuie să repare greșeala, iar ANI trebuie să se autosesizeze.

Iar Ziarul de Gardă ar putea să traducă în articolul despre casa de milioane ca să citească cei din străinătate, care au o viziune idealizată vizavi de Maia Sandu și noua majoritate. Doar așa poate fi sporită responsabilitatea și răspunderea celor de la guvernare.

Cu așa ritm, Socialiștii și Comuniștii nu trebuie să facă nimic, ci doar să aștepte comiterea greșelilor. Așteptați agravarea situației epidemiologice (din cauza vaccinării slabe).

Majoritatea PAS și ceilalți exponenți ai PAS – Președintele Sandu si Guvernul Gavriliță – se discreditează cu propriile mâini”, scrie expertul.
Analistul remarcă că aroganța alimentată de puterea politică enormă este cel mai mare inamic al noi guvernări și recomandă PAS să conștientizeze că guvernarea trebuie să servească interesului public.

”Accentul trebuie să fie pus pe consultarea publică în procesul legislativ și decizional, în general, integritate și profesionalismul în luarea deciziilor.
Mai mult ca atât, “pentru că opinia publică vrea” nu este un argument bazat pe evaluare robustă și evidență. Asemenea argumentare este nu numai populistă, dar și periculoasă, deoarece “opinia publică” este pentru introducerea pedepsei capitale sau pentru discriminarea anumitor minorități. Deci, cei din majoritatea parlamentară ar trebui să uite de orice argument care începe cu “așa vor oamenii sau opinia publică””, afirmă politologul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.