Expert economic: Maia Sandu primea bani pentru implicarea în concesionarea Aeroportului Chișinău

Cei care îndeamnă insistent alegătorii să voteze pentru lidera PAS, Maia Sandu, în turul doi al alegerilor prezidențiale ar trebui să-i amintească de implicarea acesteia în concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău către una din companiile controlate de Ilan Șor. Economistul Gheorghe Costandachi vorbește despre acest lucru într-o postare pe una din rețelele de socializare și spune că a încercat să împiedice, în 2012, această tranzacție dubioasă.

 “Anul 2012, când Maia voastră vota ”cadonarea” aeroportului, băncile și tot ce mai era bunișor, pe tavă lui Șor, împreună cu stăpânul ei Filat, eu atenționam că este o greșeală, scopul căreia are să lese Moldova fără avere, să deschidă porțile aeriene libere pentru ocupanți, și să facă harcea parcea din averea Republicii Moldova.

Ea primea bani pentru asta, dar eu făceam aceste lucrări gratuit, pentru ca unii discreierați care permanent mă atacă, să știe aceste lucruri”, scrie Gheorghe Costandachi, făcând trimitere și la unii suporteri ai Maiei Sandu de peste hotarele Republicii Moldova.

Presa de la Chișinău a scris, în repetate rânduri, că în data de 29 mai 2013, actuala lideră PAS, Maia Sandu, pe atunci ministru al Educației în Guvernul condus de  PLDM, a votat proiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și terenul aferent acestuia pentru o perioadă de 49 de ani. Ulterior, în 2019, Guvernul condus de Maia Sandu a apărat taxa de 9 euro, percepută de la pasagerii Aeroportului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.