Expert economic: Dacă ancheta în dosarul Victoriabank va veni cu probe concludente, aceasta nu are cum să pericliteze relațiile cu partenerii de dezvoltare

Dacă ancheta în dosarul Victoriabank va veni cu probe concludente, aceasta nu are cum să pericliteze relațiile cu partenerii de dezvoltare. Este opinia analistului economic Roman Chircă, exprimată într-o postare pe Facebook.

“Deja sunt mai multe reacții venite din extern, Ambasada SUA, BERD, FMI, etc. privind sechestrul unor active de la Victoriabank. Este adevărat ca aceste reacții sunt exprimate în manieră diplomatică și prudențial privind urmărirea evoluției în jurul acestei bănci. Această reacție s-ar traduce, că pe de o parte, partenerii de dezvoltare își dau seama despre că Victoriabank a beneficiat de peste 2 mlrd. lei din creditul de urgență, iar pe de altă parte noul cumpărător de bună credință în persoana BT s-a debarasat, cică, de vechile standarde corporative ale obiectului achiziției”, scrie analistul citat.

În aceeași postare, Chircă se întreabă dacă investigarea furtului miliardului se transformă într-un subiect depășit în relațiile cu partenerii de dezvoltare sau doar se crează liste de subiecți imuni pentru o astfel de investigație.

“Întrebarea este, dacă investigarea furtului miliardului se transformă într-un subiect depășit în relațiile cu partenerii de dezvoltare, sau doar se crează liste de subiecți imuni pentru o astfel de investigație? În cazul în care, ancheta va veni cu probe concludente, aceasta nu are cum să pericliteze relațiile cu partenerii de dezvoltare”, conchide Roman Chircă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.