Eurodeputat român: Deciziile Curții Constituționale se respectă, la fundamentul statului de drept stă respectarea deciziilor Curții Constituționale

Deciziile Curții Constituționale se respectă, la fundamentul statului de drept stă respectarea deciziilor Curții Constituționale. Declarația a fost făcută de către eurodeputatul român Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, într-un interviu pentru radio Europa Liberă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

”Nici Comisia de la Veneția, nici alt organism consultativ nu poate deveni organ suprastatal pentru o Curte Constituțională națională, mai ales că, dacă ne uităm în trecut, conduita constantă a Comisiei de la Veneția în recomandările pe care le-a emis a fost ca această conduită să protejeze rolul și statutul Curților Constituționale naționale, mai ales când au fost atacuri la adresa acestora”, spune alesul european.

Andi Cristea atrage atenția că sunt nefondate și acuzațiile de politizare a Curții Constituționale și face referință la practica europeană. 

”Eu înțeleg, din ce am vorbit la Chișinău, că deciziile Curții Constituționale de la Chișinău au fost luate cu unanimitate. Și asta-i foarte important, pentru că oferă o perspectivă diferită acuzațiilor de politizare care au fost aduse Curții Constituționale. Și apropo de politizare, vreau să vă spun care este practica europeană a unor state puternice din cadrul Uniunii Europene. Acolo, judecătorii Curții Constituționale pot fi sau chiar sunt membri de partid”, a declarat Cristea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.