Escrocherii la telefon: Falsificatorii pretind a fi angajați CNAM

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) avertizează cetățenii să fie vigilenți în cazul apelurilor primite de la persoane necunoscute care pretind că aceștia au datorii la plata primei de asigurare medicală obligatorie și solicită date bancare sau achitarea imediată a sumei.

Aceste apeluri fac parte dintr-o schemă de escrocherie în care infractorii se prezintă drept angajați ai CNAM și încearcă să obțină ilegal bani sau informații personale. În cazul în care sunteți contactați în acest mod, este recomandat să întrerupeți imediat convorbirea și să anunțați autoritățile competente.

CNAM precizează că nu efectuează apeluri telefonice pentru a înștiința cetățenii cu privire la eventuale datorii către fondurile de asigurare medicală obligatorie și îndeamnă persoanele să nu ofere informații personale sau bancare în astfel de cazuri.

Pentru a verifica statutul în sistemul de asigurare medicală obligatorie sau pentru alte informații, cetățenii pot accesa secțiunea dedicată de pe site-ul CNAM, la rubrica Servicii – Verificarea statutului AOAM (https://aoam.cnam.gov.md:28001/check-status), sau pot contacta Serviciul Info CNAM la numărul gratuit 0 800 99999.

sursa

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.