EDITORIAL // Legea, viața și sănătatea oamenilor nu sunt prioritate pentru PAS

PAS pledează pentru un lockdown total pentru un termen de două săptămâni. În același timp, nu renunță la alegeri parlamentare anticipate și vin tot mai des cu propuneri paradoxale și absurde.

După aberația cu propunerea guvernului Gavriliță, care e total nepregătit și cu zero voturi de susținere, PAS vine cu o nouă propunere stupidă – de a goli fondul de rezervă al țării pentru alegerile anticipate parlamentare în care, cel mai probabil, se vor regăsi patru partide: PAS, PSRM, Partidul Șor și Partidul Nostru. Din cauza că niciun partid nu va avea majoritate, iar PAS declară ca nu va face majoritate cu niciunul din partidele numite mai sus, putem presupune că criza politica va continua, iar Republica Moldova va cheltui 120 de milioane de lei și, într-un final, va rămâne și fără Guvern.

Problema fundamentală este că după două săptămâni de lockdown și golirea fondului de rezervă, nu vom avea nevoie cu siguranță nici de Parlament, nici de Guvern, pentru că R.Moldova va rămâne fără resurse financiare în perioada de criza globală, economică și pandemică.

Golirea fondului de rezervă nu reprezintă o problemă, după cum menționează Igor Grosu, pentru că poți sa te pornești cu cerutul prin Europa. Căutarea resurselor financiare din exterior necesită nu doar timp, dar în condițiile critice financiare putem uita de neutralitate, integritate și independența menționată în Constituție, pentru că moneda de răsplată poate fi foarte amară.

Nicio instituție serioasă nu va avea înțelegere cu un stat instabil, fără Guvern și care a cheltuit ultimii bani pe alegeri anticipate.

Din păcate, trebuie să constat că în această perioadă de criză, prioritatea partidelor politice rămâne interesul propriu, iar problemele oamenilor sunt egalate cu zero.

Autor:  Ian Lisnevschi 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.