EDITORIAL// Dubla asigurare, ori frica lui Igor Grosu de propriul partid și de propriul guvern

Frica lui Grosu, că guvernul lui va fi, totuși, votat de Parlament l-a ținut  încordat preț de câteva zile. Pe de o parte, ar fi fost absurd să-l  voteze dușmanii lui de moarte, majoritatea parlamentară  PSRM – “Pentru Moldova”. Pe de alta, dacă în bătălia politică  utilizezi arme sofisticate cu dublă destinație, cum e șiretlicul și cacealmaua, la ce replică te poți  aștepta după stratagema cu scoaterea candidatei Durleșteanu din joc?  De ce n-ar scoate și socialiștii un as din mânecă și n-ar  vota guvernul Grosu, răsturnând mișelește scenariul alegerilor anticipate a președintei?

 Dârdâitul pantalonilor e o formă de existență a unor politicieni, dar care nu poate fi suportată timp îndelungat  din cauza consecințelor nefaste asupra sănătății. Nici după ce Maia Sandu și-a asigurat prietenul la cataramă, că PAS nu va vota  falsul guvern, Igor nu se putea potoli. A hotărât, deci, in al doisprezecelea ceas să se asigure suplimentar, că nu va vota nici fostul aliat “Platforma Da”, chiar dacă această intenție de vot nu avea nici un sens. Nu avea, pentru că PAS și “Da” nu puteau decide soarta votării nici chiar împreună. Și era o nebunie să creadă, că iubitul PAS va merge la o înțelegere cu “Da” și  cu “Șor” &K, ca să voteze guvernul. Dar frica a depășit emoțional nu numai raționalul, dar și iraționalul.

Frica conduce uneori la lașitate, alteori la prostie. Se întâmplă că – și la prima și la a doua – laolaltă.  Igor Grosu a făcut prostia de a-și mărturisi frica și îndoielile deputatului Alexandru Slusari, avertizându-l cu puțin înainte de procedura de investire, că PAS nu va vota, în speranța că va descuraja și distruge ultimul și cel mai neverosimil scenariu. Slusari, demostrându-și “compasiunea” pentru fostul său aliat a făcut publică teama, nesiguranța și adevărata intenție a dlui Grosu. Acum vine și rândul lașității.  Neîntâmplatul prim-ministru va face eforturi disperate, ca să demonstreze, că nu i-a spus nimic lui Alexandru.      

Autor:  Valeriu Reniţă 

Sursa:  Politics.MD

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.