Dumitru Mînzărari: Nu ar fi deloc etic ca PAS să se alieze cu partidul Șor sau grupul Candu

Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, riscă să piardă din popularitate, dacă se asociază planului de guvernare al Platformei DA, propus în ultimele zile. De această părere este expertul în probleme de securitate, Dumitru Mînzărari, cercetător la Universitatea Michigan din SUA.

“Motivul e simplu: electoratul Maiei Sandu este unul care e sensibil față de o coalizare a Partidului Acțiune și Solidaritate cu partidele, sau formațiunile, sau persoanele care sunt considerate corupte sau au fost implicate în acțiuni dubioase de corupție”, a declarat Mînzărari, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

În opinia lui Mînzărari, o eventuală cooperare a PAS cu partidul Șor sau cu grupul Pro Moldova, controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc, ar fi un pas greșit și lipsit de etică.

„Dacă pentru a schimba Guvernul Chicu ar fi nevoie de voturile Partidului „Șor” sau ale unor persoane din PD care s-au discreditat semnificativ, pentru a obține aceste voturi se vor pune anumite condiții. Și atunci, orice guvern va schimba Guvernul Chicu va fi nevoit să intre într-un pact nu prea etic cu aceste personaje”, conchide expertul citat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.