Dumbrăveanu atrage atenția că răspândirea COVID-19 poate să fie și la nivel local

39 de persoane sunt suspectate, în prezent, de COVID-19. 27 de pacienți se află la spitalul de boli infecțioase Toma Ciorbă, iar 12 – la spitalul de boli contagioase pentru copii. Informațiile au fost prezentate, în această dimineață, de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Focal Național.

Dumbrăveanu a menționat că toate cele șase cazuri de COVID-19, care au fost confirmate, sunt de import. Republica Moldova trebuie să se pregătească pentru următorul scenariu și anume răspândirea locală.

„Până la moment, cazurile sunt de import, dar noi trebuie să fim conștienți că avem persoane infectate, care au intrat în contact cu alte persoane. Respectiv, putem să trecem la următoarea etapă. Dar asta s-a întâmplat în toate statele: Italia, Spania, Germania, SUA, unde deja este răspândire locală. Noi trebuie să prevenim această răspândire”, a spus ministrul Sănătății.

Viorica Dumbrăveanu a mai declarat că sistemul medical este pregătit, pentru un număr mai mare de pacienți. „Avem instituții pregătite, avem angajați medicali pregătiți, dar și echipament medical, avem medicamentele necesare”, a spus Dumbrăveanu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.