Dumbrăveanu: Am coordonat cu OMS decizia de a interzice toate manifestările în masă

Autoritățile de la Chișinău au decis să interzică toate manifestările în masă, pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou. Decizia a fost anunțată în această dimineață, după ședința Punctului Focal Național.

Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, decizia a fost coordonată cu Organizația Mondială a Sănătății.

„Am coordonat cu OMS decizia de a interzice toate manifestările în masă, indiferent de tipul acestora: culturale, sociale, sportive. Vrem să coordonăm cu fețele bisericești vizavi de slujbele la biserică, deoarece și acolo participă un număr mare de oameni, dar despre rezultate vă anunțăm după discuții cu fețele bisericești”, a spus Dumbrăveanu.

Totodată, în cadrul ședinței s-a decis de a fortifica frontiera de stat cu personal medical. Cânt despre închiderea școlilor și a grădinițelor, membrii Punctului Focal au ajuns la concluzia că deocamdată nu este nevoie de această măsură. În prezent, în țara noastră sunt zece cazuri suspecte de COVID-19 la maturi și două cazuri la copii.

Până acum autoritățile au anulat câteva acțiuni în masă, precum expoziții anuală „Moldagrotech”, dar și festivalul „Mărțișor”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.