Dublarea salariilor pentru personalul medical servește drept o motivare pentru a rămâne în sistem în aceste condiții dure

Președintele Igor Dodon susține că decizia de dublare a salariilor pentru personalul medical face parte din acțiunile autorităților de a motiva angajații din sistemul de sănătate să rămână în sistem în condițiile destul de dure impuse de pandemie.

”Nu întâmplător am venit cu majorarea salariilor pentru medici. Cineva spunea că e un truc electoral. Categoric nu. Medicii deja cedau”, a spus șeful statului la emisiunea ”Președintele răspunde”.


Dodon a amintit că imediat după ce a promulgat legea care prevede dublarea salariilor pentru angajații din sănătate, specialiștii au început să revină în sistem.


”După ce am semnat acea lege care a fost blocată de opoziție, în unele spitale au venit medici și asistenți medicali care vor să se angajeze. Noi trebuie să-i pregătim și să-i motivăm pe medici. Nu întâmplător în fiecare raion merg în spital ca să văd sunt sau nu echipați sau nu și dacă le trebuie bani suplimentari”, a declarat președintele.


Igor Dodon a menționat că autoritățile se pregătesc acum pentru un val mai mare de COVID-19 prin dotarea spitalelor cu echipamente, medicamente, consumabile, dar și personal.


Amintim, la propunerea președintelui țării, de la 1 septembrie, salariile angajaților din sănătate vor crește cu 30%, la 1 ianuarie 2021- cu încă 30%, iar la 1 iulie 2021 cu alte 40%. Obiectivul final al acestei inițiative este dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.