Dosarul implicării unei bănci comerciale din țara noastră în furtul miliardului a fost finalizat și în scurt timp va fi transmis în judecată

Dosarul implicării unei bănci comerciale din țara noastră în furtul miliardului a fost finalizat și în scurt timp va fi transmis în judecată. Anunțul a fost făcut de procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă.

“Rechizitoriul procurorilor care însumează 40 de volume ale cauzei penale, vizează atât instituția bancară, în calitate de persoană juridică – învinuită de spălare de bani, cât și fosta președintă a Comitetului de Direcție al acestei bănci, acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale”, a declarat procurorul general.

Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, acum trei au fost puse sub sechestru bunurile respectivei bănci în valoare 1,9 miliarde de lei. Este vorba despre 54 de autoturisme, 24 de imobile și 4 autospeciale – în valoare de 58 milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.

Cât despre fosta președintă a Comitetului de Direcție al băncii, aceasta este cercetată în stare de libertate, după ce încă în luna martie curent, magistrații au respins demersurile procurorilor de arestare preventivă a persoanei învinuite.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.