Domeniul sănătății, prioritar pentru Guvernul Chicu: vezi principalele realizări ale Executivului

Diminuarea tarifelor pentru unele servicii medicale, majorarea cu 10% a salariilor personalului medical din instituțiile medico-sanitare publice, precum și  dotarea a 18 spitale din țară cu dispozitive medicale moderne sunt doar câteva realizări importante ale Guvernului Chicu, de la învestirea acestuia.

Aceste performanțe sunt incluse în raportul de activitate a Cabinetului de Miniștri, prezentat astăzi în Parlament, în contextul dezbaterilor asupra moțiunii de cenzură, depusă de fracțiunile PPDA și PAS și susținută de grupările Candu și Șor, controlate de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Între alte succese notabile în domeniul ocrotirii sănătății mai figurează extinderea Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală. Acesta a fost completat cu 70 investigații medicale în asistența medicală primară, 340 poziții pentru asistența medicală de ambulatoriu, 166 servicii noi de înaltă performanță, precum și acoperirea cheltuielilor de transport public pentru pacienții serviciilor de chimioterapie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.