Dodon: În următoarele săptămâni la Chișinău vor ajunge câteva sute de mii de doze de vaccin Sputnik V

În următoarele săptămâni se planifică să ajungă la Chișinău câteva sute de mii de doze de vaccin Sputnik V, iar populația va avea posibilitatea să se imunizeze masiv pentru a depăși cât mai rapid pandemia. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat pe Facebook, după ce a mers la maratonul de vaccinare și să văzut un număr mare de doritori de a se imuniza anume nu serul rusesc.

“Am trecut tot rândul de oameni până la coadă și am discutat cu cei veniți. Sunt ferm convins că este nevoie urgent de asigurat vaccinarea cu „Sputnik V” în toate centrele medicale din țară pentru a evita aglomerația mare care este înregistrată astăzi în preajma Palatului Republicii. Pentru aceasta avem nevoie suplimentar de un număr impunător de vaccin. Am stat cu toți doritorii in rând și am decis să nu mă vaccinez până nu asigurăm toți doritorii cu „Sputnik V””, a mai scri Dodon.

Republica Moldova a primit gratuit din partea Federației Ruse 182 mii doze de vaccin „Sputnik V”. Deoarece acest ser rusesc este cel mai așteptat de moldoveni, stocurile se epuizează rapid s-a convenit să fie procurat până la 1 milion de doze de „Sputnik V”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.