Dodon: În această perioadă complicată pentru țară, politicienii trebuie să traseze corect prioritățile pentru stat și cetățeni

Președintele PSRM, Igor Dodon, a exprimat sincere condoleanțe tuturor familiilor și rudelor care și-au pierdut apropiații răpuși de coronavirus. Dodon a început emisiunea tradițională de vineri cu un apel către întreaga clasă politică, în special președintele țării, să lase la o parte ambițiile și să se unească pentru a combate virusul nemilos.

”Cu regret avem tot mai multe persoane care pleacă din viață din cauza COVID-ului. Dimineață am aflat despre trecerea în neființă a marelui om al poporului nostru, Nicolae Dabija. Aduc condoleanțe familiei și celor apropiați. Aduc condoleanțe rudelor celor 37 de persoane care ieri au decedat, în total avem aproape 4 mii. Trecem printr-o perioadă foarte dificilă pentru neamul nostru, pentru Republica Moldova, pentru populație și în această perioadă, poate mai mult ca niciodată, este foarte important ca să fim uniți”, a declarat politicianul.

Igor Dodon a menționat că această tragedie i-a atins și familia. Virusul i-a răpus viața unei rude foarte apropiate. 

”Personal am avut nefericirea în 10 zile să fiu la patru înmormântări, inclusiv la o rudă foarte apropiată. Verișorul meu de la Sadova a plecat și am fost la înmormântare. Sunt clipe foarte tragice pentru fiecare familie. Cu toții avem spaima să nu să se îmbolnăvească părinții noștri care sunt la o vârstă înaintată, mama mea, socrii mei de la Molovata”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM susține că în această perioadă complicată pentru țară și întreaga omenire, politicienii trebuie să traseze corect prioritățile pentru stat și cetățeni.

”Cred că majoritatea cetățenilor și cei din afara țării își doresc ca cei de care depinde ceva în această perioadă să fie mai cooperanți. Să lase ambițiile politice într-o parte și să se ocupe de lucrurile pe care oamenii le așteaptă. Cu regret, vedem că unii conducători ai statului, mă refer la instituția prezidențială, în loc să se ocupe de problemele oamenilor caută cum să facă show-uri de prost gust și să discute lucruri care nu au nimic cu agenda și cu suferințele oamenilor. Luptele politice rămân în altă eră. Pentru oameni care-și pierd părinții, rudele, aceste lucruri nu contează”, a spus Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.