Dodon, după consultările cu Maia Sandu: Noi suntem gata să susținem un guvern care să scoată țara din criză

Cetățenii așteaptă ca autoritățile și clasa politică să-și prioretizeze agenda și noi suntem gata să susținem un guvern care să scoată țara din criză. Declarația a fost făcută de către președintele PSRM, Igor Dodon, după consultările cu șeful statului, Maia Sandu. Liderul socialiștilor a mai precizat că PSRM este pregătit și de anticipate, doar că data scrutinului depinde de pandemie, nu de dorințe politice.

„Mă bucur că a avut loc această întrevedere între principalii lideri politici pentru a găsi soluții. Am punctat câteva subiecte importante:

1. La această etapă să vorbim de scenarii politice, în condiții de pandemie, ar fi inuman, necorect, cetățenii așteaptă să prioretizăm agenda celor ce conduc statul.

2. Noi am înaintat un candidat la funcția de premier, rămânem pe poziția că numirea unui guvern cu funcții depline este necesar pentru a face față pandemiei. Dacă vor fi alte candidaturi propuse, noi suntem gata să le examinăm.

3. Scenarii politice, anticipate, ar fi un compromis, așa cum și l-ar dori și Instituția Prezidențială și PSRM, care a spus de mai multe ori că acest Parlament trebuie resetat. Când, evident că nu în martie sau luna mai… mai târziu, în toamnă putem să discutăm. Doar după ce suntem siguri că facem față crizei pandemice”, a declarat Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.