Dodon, despre criza financiară: Bani în rezervă nu sunt, iar Guvernul va fi investit în cel mai bun caz peste două luni și jumătate

Republica Moldova s-ar putea confrunta cu o criză financiară enormă, iar bugetarii ar putea rămâne cu restanțe la salarii. Acest lucru se întâmplă pentru că rezerva de stat a fost epuizată, iar în prezent Guvernul mai caută 20 de milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile la alegerile din 11 iulie. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat la NTV Moldova. 

„Ministerul finanțelor încearcă să taie de la toți, pentru a găsi încă 20 de milioane de lei pentru a suplini fondul de rezervă, pentru ca să ajute CEC-ul. Dar care sunt prioritățile noastre în această situație? Grindina din mai, care a bătut în Șoldănești, toate culturile agricole au fost nimicite. Oamenii așteaptă ajutor de la stat. Este vorba de 10-15 mln lei. Calea Ferată este pe burtă. Pentru ce mai bine să orientăm banii din rezerva de stat, pentru oamenii ăștia pentru salarii, sau pentru ambițiile politice a cuiva? Pentru alegeri s-au dat 70 de milioane de lei, deja CEC și Guvernul trebuie să se încadreze. Există riscul că noi încă 2-3 luni nu vom avea Guvern. Alegerile sunt peste o lună, după încă o lună până vor fi aprobate rezultatele alegerilor și după să fie creat Guvernul”, a explicat Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.