Dodon: Cum poate guvernul să rămână, când nu este conlucrare dintre premier și președintele țării

Președintele nou ales și-a dorit foarte mult ca socialiștii să mențină Guvernul Chicu, ca ulterior să spună că nu răspunde de nimic, pentru că este blocat de socialiști. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale la Primul în Moldova.

”Cum poate guvernul să rămână, când nu este conlucrare dintre premier și președintele țării. Ce trebuia să facă guvernul, socialiștii? Să caute majoritate parlamentară, să blocheze președintele? Cred că președintele nou ales acest lucru și-l dorea. Să nu răspundă de nimic, să spună că guvernul e rău, că socialiștii sunt răi. Noi am spus – nu. Au votat oamenii pentru dumneavoastră, noi nu blocăm nimic, noi nu ne ținem cu dinții de guvern. Oamenii au hotărât altfel, noi respectăm decizia cetățenilor”, a declarat Dodon.

Președintele a precizat că Guvernul Chicu a aprobat toate proiectele, a executat bugetul cu surplus, a asigurat plata salariilor, pensiilor pentru primele luni din anul viitor.

”Nu sunt probleme. Mai departe sunteți președinte, gestionați situația. Aceasta este maturitate politică din partea noastră”, a declarat președintele PSRM.

Ion Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției de prim-ministru până pe 31 decembrie. Declarația a fost făcută în urma unei întrevederi cu președintele Maia Sandu. Tot până în această dată, vor asigura interimatul funcției actualii miniștri ai Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Finanțelor și Economiei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.