Dodon: Am salutat activitatea companiei Kaufland în țara noastră și intențiile de a spori sortimentul produselor fabricate exclusiv de producătorii locali

Președintele țării, Igor Dodon, va insista ca pe rafturile din magazine să fie produse autohtone în proporție de cel puțin 50%. Despre aceasta șeful statului a discutat cu reprezentanții companiei Kaufland.

“Am discutat despre strategia de dezvoltare a companiei Kaufland în Moldova și proiectele de responsabilitate socială care urmează să fie desfășurate. Am salutat activitatea investitorului străin în țara noastră și intențiile acestuia de a extinde rețeaua de magazine în Moldova, inclusiv de a spori sortimentul produselor fabricate exclusiv de producătorii locali”, a anunțat președintele, după întrevedere.

Precizăm că proiectul de lege care vine să apere interesele producătorilor locali a fost retransmis în Parlament la inițiativa președintelui Igor Dodon. Este vorba despre inițiativa de modificare a Legii cu privire la comerțul interior, votată de deputați în prima lectură și retrasă din Parlament de Guvernul condus de Maia Sandu. Prin acest proiect, comerciantul este obligat să achiziționeze și să asigure expunerea pe raft a produselor alimentare provenite din lanțul alimentar scurt în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.